1 paket (250 gr.) tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, fındık veya badem
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tereyağ, pudra şekeri, ceviziçi, vanilya ve un karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.
160-170 °C önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcakken tarçın pudra şekeri karışımına bulanır.
Not: Bu kurabiyeleri ceviz yerine fındıkla denediğimde de çok lezzetli oldular.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder