MALZEMELER(6 kişilik)
Krep için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
Tuz
İç malzemesi:
500 gr tavuk eti
1 kutu krema
1 büyük adet közlenmiş patlıcan
Yarım kırmızı biber
Tuz,karabiber
Çok ince kıyılmış maydonoz
Beşamel Sos İçin:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Krep malzemesi bir kaba alınarak mikserle çırpılır.
Teflon tavaya karışımdan 1 kepçe koyularak iki yüzü pişirilir.
Diğer tarafta tavuklar küçük parçalar halinde küp küp doğranır. 3-4 kaşık yağla ve karabiberle tavuklar sotelenir.
-Kırmızı biber kuş gözü denilen küçüklükte doğranarak tavuğa ilave edilir sotelenir.(Kırmızı biber doğranmış haliyle 2 yemek kaşığı kadar olmalıdır.Fazla ilave etmeyin.)
Közlenmiş patlıcan küp küp doğranarak tavuklu karışıma eklenir.Sotelemeye devam edilir.
Krema,tuz tavuklu karışıma ilave edilir. 2-3 dakika pişirilir.İnce kıyılmış 1-2 kaşık maydonoz eklenerek kenara alınır.
-Beşamel sosun hazırlanması için bir kaba yağ koyularak un kavrulur üzerine süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir.(çok koyu olursa süt eklenerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.)Muskat rendesi,tuz eklenir ve ocağın altı kapatılarak kenara alınır.
Kreplerin arasına tavuklu malzeme koyulur.1 kaşık beşamel sos ve birer kaşık kaşar peyniri rendesi ilave edilerek krepler fotoğaftaki gibi yarım daire şeklinde fakat uçlarını tam birleştirmeden kapatılır.
-Kreplerin üzerine 1 kaşık beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi koyularak fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Kreplerin açık olan kısımları ,kıyılmış maydonozla süslenerek servise sıcak olarak sunulur.
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
Tuz
İç malzemesi:
500 gr tavuk eti
1 kutu krema
1 büyük adet közlenmiş patlıcan
Yarım kırmızı biber
Tuz,karabiber
Çok ince kıyılmış maydonoz
Beşamel Sos İçin:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Krep malzemesi bir kaba alınarak mikserle çırpılır.
Teflon tavaya karışımdan 1 kepçe koyularak iki yüzü pişirilir.
Diğer tarafta tavuklar küçük parçalar halinde küp küp doğranır. 3-4 kaşık yağla ve karabiberle tavuklar sotelenir.
-Kırmızı biber kuş gözü denilen küçüklükte doğranarak tavuğa ilave edilir sotelenir.(Kırmızı biber doğranmış haliyle 2 yemek kaşığı kadar olmalıdır.Fazla ilave etmeyin.)
Közlenmiş patlıcan küp küp doğranarak tavuklu karışıma eklenir.Sotelemeye devam edilir.
Krema,tuz tavuklu karışıma ilave edilir. 2-3 dakika pişirilir.İnce kıyılmış 1-2 kaşık maydonoz eklenerek kenara alınır.
-Beşamel sosun hazırlanması için bir kaba yağ koyularak un kavrulur üzerine süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir.(çok koyu olursa süt eklenerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.)Muskat
Kreplerin arasına tavuklu malzeme koyulur.1 kaşık beşamel sos ve birer kaşık kaşar peyniri rendesi ilave edilerek krepler fotoğaftaki gibi yarım daire şeklinde fakat uçlarını tam birleştirmeden kapatılır.
-Kreplerin üzerine 1 kaşık beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi koyularak fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Kreplerin açık olan kısımları ,kıyılmış maydonozla süslenerek servise sıcak olarak sunulur.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder