ŞÖLEN PASTASI TARİFİ


Alt tabını için;
25-30 adet yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
az süt

Kenar ve araları için;
25-30 adet kedi dili (yarısı kakaolu olanlardan)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe

Krema için;
4su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker

Kakaolu krema için;
hazır çikolata sosu
1 bardak süt
Süslemek için;
1 adet muz

Yapılışı;

Yulaflı bisküvileri kırıp eritilmiş tereyağı ve süt ile yoğurulur.
kedi dillerini bır parmak kalınlıgında ucundan kesilir .(yan çitleri yapmak için). artan parçalar içine konulacaktır.
kelepçeli kalıbı borcama altını bos şekilde konulup hamur halındekı yulaflı harcı tabana yerleştırırız.kenarlarını sut ve nescafe ile ıslatılmş kesılmış haldekı kedı dıllerı çit yapılır. kremadan bı mıktar dokulup üzerine parça halındekı kedı dıllerı dizilir.kremanın kalnı dökülüp , ılınmış haldekı çikolata sosu ılave edilir ve son olarak muzları dılımlenmiş halde süslenir. ben muzun uzeinede döktüm değişik bi tat oldu.2 saat buzdolabında beklenıp kelepçeden cıkartılır.
gerçi uzerine süslemesi sıcaktan dolayı dağıldı gibi oldu onun yerine hındıstan cevızı konulabılır
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri