ŞÖLEN PASTASI TARİFİ
Alt tabını için;
25-30 adet yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
az süt
Kenar ve araları için;
25-30 adet kedi dili (yarısı kakaolu olanlardan)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
Krema için;
4su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Kakaolu krema için;
hazır çikolata sosu
1 bardak süt
Süslemek için;
1 adet muz
Yapılışı;
Yulaflı bisküvileri kırıp eritilmiş tereyağı ve süt ile yoğurulur.
kedi dillerini bır parmak kalınlıgında ucundan kesilir .(yan çitleri yapmak için). artan parçalar içine konulacaktır.
kelepçeli kalıbı borcama altını bos şekilde konulup hamur halındekı yulaflı harcı tabana yerleştırırız.kenarlarını sut ve nescafe ile ıslatılmş kesılmış haldekı kedı dıllerı çit yapılır. kremadan bı mıktar dokulup üzerine parça halındekı kedı dıllerı dizilir.kremanın kalnı dökülüp , ılınmış haldekı çikolata sosu ılave edilir ve son olarak muzları dılımlenmiş halde süslenir. ben muzun uzeinede döktüm değişik bi tat oldu.2 saat buzdolabında beklenıp kelepçeden cıkartılır.
gerçi uzerine süslemesi sıcaktan dolayı dağıldı gibi oldu onun yerine hındıstan cevızı konulabılır
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder