MALZEMELER
250 gr. kadayıf
Mantının köftesi için:
100 gr. dana kıyma
1 çay kaşığı köfte baharı
Karabiber,pulbiber,kimyon, tuz
1 tatlı kaşığı galeta
Birkaç dal maydanoz
Sıvıyağ,tereyağı
Yoğurt için:
3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Sos için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 domates rendesi
Karabiber,kekik
Sıvıyağ,tereyağ
YAPILIŞI:
100gr. kıymaya 1 çay kaşığı köfte baharı, karabiber, kimyon, pulbiber ve 1 tatlı kaşığı galetayı ekleyin ve sıvıyağınıda ekledikten sonra köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Son olarak maydanozu içine kıyıp 1dk daha yoğurun.Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Bu sırada yanınızda bir tabakta eritilmiş tereyağı bulunsun. Avucunuzu bu yağ ile yağlayın. Sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm. çapında olsun)
Avucunuzdaki yağ ile hem kadayıflar daha lezzetli olacak hem de kadayıf daha rahat bir şekilde köfteleri saracak. Kadayıfları kurumadan muhafaza etmenin püf noktası ise kadayıfı koyduğunuz kabın üzerini nemli bir tülbent veya bez ile örtmek. Böylece hava ile teması kesmiş olacak ve nem sayesinde yumuşaklığını korumuş olacaksınız. Kadayıf toplarını fırın tepsisinin üzerine dizin ve fırının 200 derece ızgarasını yakın. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak, her tarafının kızardığına emin olun.
Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.
Sosu için ise, tavaya koyduğunuz tereyağı,sıvıyağı,biber salçası, domates salçası ve domates püresini ateşe koyun ve malzemeler kaynayıp karıştırın.Sonra ateşten alıp içine karabiber,kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine yoğurdunu ve sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz.
100 gr. dana kıyma
1 çay kaşığı köfte baharı
Karabiber,pulbiber,kimyon,
1 tatlı kaşığı galeta
Birkaç dal maydanoz
Sıvıyağ,tereyağı
Yoğurt için:
3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Sos için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 domates rendesi
Karabiber,kekik
Sıvıyağ,tereyağ
YAPILIŞI:
100gr. kıymaya 1 çay kaşığı köfte baharı, karabiber, kimyon, pulbiber ve 1 tatlı kaşığı galetayı ekleyin ve sıvıyağınıda ekledikten sonra köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Son olarak maydanozu içine kıyıp 1dk daha yoğurun.Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Bu sırada yanınızda bir tabakta eritilmiş tereyağı bulunsun. Avucunuzu bu yağ ile yağlayın. Sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm. çapında olsun)
Avucunuzdaki yağ ile hem kadayıflar daha lezzetli olacak hem de kadayıf daha rahat bir şekilde köfteleri saracak. Kadayıfları kurumadan muhafaza etmenin püf noktası ise kadayıfı koyduğunuz kabın üzerini nemli bir tülbent veya bez ile örtmek. Böylece hava ile teması kesmiş olacak ve nem sayesinde yumuşaklığını korumuş olacaksınız. Kadayıf toplarını fırın tepsisinin üzerine dizin ve fırının 200 derece ızgarasını yakın. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak, her tarafının kızardığına emin olun.
Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.
Sosu için ise, tavaya koyduğunuz tereyağı,sıvıyağı,biber salçası, domates salçası ve domates püresini ateşe koyun ve malzemeler kaynayıp karıştırın.Sonra ateşten alıp içine karabiber,kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine yoğurdunu ve sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder