MALZEMELER
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
Kakao ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin) Soğuması için ocaktan alın.Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın.Çırpıcı kullanmanıza gerek yok,kaşıklada karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardağın içinde su alın.
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın,başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökün.Muhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayın.Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
Kakao ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin) Soğuması için ocaktan alın.Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın.Çırpıcı kullanmanıza gerek yok,kaşıklada karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardağın içinde su alın.
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın,başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökün.Muhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayın.Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder