MALZEMELER:
(Taban hamuru):
6 yemek kaşığı (1 çay bardağı) oda sıcaklığında yumşatılmış tereyağı.
1 çaybardağı tozşeker.
1 yumurta.
1 + 1/4 su bardağı kepek unu.
1/4 su bardağı beyaz un.
1 tatlı kaşığı vanilya.
Dolgu malzemesi:
1/2 su bardağı süzülmüş yoğurt.
450 gr. tuzsuz krem peynir.(labne)
1,5 su bardağı lor peyniri
1 yumurta.
1 yemek kaşığı nişasta.
3/4 su bardağı çiğ krema.
1/2 su bardağı tozşeker.
Sosu için:
2 su bardağı dondurulmuş frambuaz (çilek veya vişnede olabilir)
1/2 su bardağı frambuaz taneleri (süslemek için)
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişastası (buğday nişastası daha berrak olmasını sağlıyor)
1 yemek kaşığı tereyağ.
Yapılışı:
Önce hamurunu hazırlamak için, yumuşak tereyağına tozşekeri ekleyerek yedirin.
Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın.
170 derece 20 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Dolgu malzemelerini hazırlarken sulanmaması için blendırı sürekli değil, ara vererek çalıştırın.
Krem peynir ve tozşekeri blendır ile karıştırın.
Yoğurt hariç diğer malzemeleride ilave ederek krema kıvamı elde edin ve en son yoğurdu ekleyerek kısa süreli karıştırın.
Taban bisküvisinine dökün ve kalıbı hafifçe sallayın.Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Sosu:
Bütün malzemeyi küçük bir tencere içinde karıştırın
Sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynama derecesine gelmesini bekleyin kaynadıktan sonra 10dk. pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Soğumuş cheescakenizin üzerini kapladıktan sonra en az 5 saat buzdolabında bekletin
Servisten yarım saat önce buzdolabından çıkartarak üzerini meyve taneleriyle süsleyin.
6 yemek kaşığı (1 çay bardağı) oda sıcaklığında yumşatılmış tereyağı.
1 çaybardağı tozşeker.
1 yumurta.
1 + 1/4 su bardağı kepek unu.
1/4 su bardağı beyaz un.
1 tatlı kaşığı vanilya.
Dolgu malzemesi:
1/2 su bardağı süzülmüş yoğurt.
450 gr. tuzsuz krem peynir.(labne)
1,5 su bardağı lor peyniri
1 yumurta.
1 yemek kaşığı nişasta.
3/4 su bardağı çiğ krema.
1/2 su bardağı tozşeker.
Sosu için:
2 su bardağı dondurulmuş frambuaz (çilek veya vişnede olabilir)
1/2 su bardağı frambuaz taneleri (süslemek için)
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişastası (buğday nişastası daha berrak olmasını sağlıyor)
1 yemek kaşığı tereyağ.
Yapılışı:
Önce hamurunu hazırlamak için, yumuşak tereyağına tozşekeri ekleyerek yedirin.
Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın.
170 derece 20 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Dolgu malzemelerini hazırlarken sulanmaması için blendırı sürekli değil, ara vererek çalıştırın.
Krem peynir ve tozşekeri blendır ile karıştırın.
Yoğurt hariç diğer malzemeleride ilave ederek krema kıvamı elde edin ve en son yoğurdu ekleyerek kısa süreli karıştırın.
Taban bisküvisinine dökün ve kalıbı hafifçe sallayın.Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Sosu:
Bütün malzemeyi küçük bir tencere içinde karıştırın
Sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynama derecesine gelmesini bekleyin kaynadıktan sonra 10dk. pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Soğumuş cheescakenizin üzerini kapladıktan sonra en az 5 saat buzdolabında bekletin
Servisten yarım saat önce buzdolabından çıkartarak üzerini meyve taneleriyle süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder