FISTIKLI TEL KADAYIF TARİFİ


MALZEMELER
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250gr tereyağı

250gr Antepfıstığı,ceviz veya fındık

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:
Şerbet için bir tencerede şeker ve suyu kaynatın,içerisine yarım limonu sıkıp kabuğuyla birlikte kaynatın,istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin (Bir parmağınızı şerbete değdirip,şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir) Bu aşamadan sonra ateşin altını kapatabilirsiniz.

Kadayıf için bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın (Bu işlem kadayıfın birbirine yapışmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar) Yağın 200gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın.Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle,dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın.

Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın (yada cevizin) hepsini tepsinin üzerine dağıtın.Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın.Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin (Ocaktada pişirebilirsiniz) Kadayıfı 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Eşit şekilde iyice pişmesi için üzeri kızarınca aynı ölçülerdeki bir tepsinin dibini pişen tepsinin üzerine koyup ters çevirin,tekrar tepsiyi tereyağlayıp kadayıfın diğer yüzünü tepsiye aktarın kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti eşit şekilde dökün (bu tatlınızın hamur olmasını engelleyecek) Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz. İsteyenler toz antep fıstıkla üzerine süs yapabilirler.

NOT: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir.Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri