MALZEMELER
2 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yeteri kadar çilek
Kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kreması için; nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve suyu mikser yardımıyla iyice çırpın.
Ayrı bir tencerede 4 su bardağı sütü kaynatın.
Sütün içine çırptığınız karışımı ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce içine vanilya ilave edin.Pürüzsüz bir kıvama gelmesi için mikserle iyice çırpın.
Ayrı bir yerde 2 su bardağı süt ve 1 çay bardağı şekeri iyice karıştırın, ardından kedidili bisküvileri bu karışım ile ıslatın.Pasta kalıbınıza malzemeleri bir sıra kedidili bisküvi, krema ve dilimlenmiş çilek olmak üzere yerleştirin.En üste kalan kremayı yayın ve çilekleri dizin.
Soğuk olarak servis yapın.
Yeteri kadar çilek
Kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kreması için; nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve suyu mikser yardımıyla iyice çırpın.
Ayrı bir tencerede 4 su bardağı sütü kaynatın.
Sütün içine çırptığınız karışımı ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce içine vanilya ilave edin.Pürüzsüz bir kıvama gelmesi için mikserle iyice çırpın.
Ayrı bir yerde 2 su bardağı süt ve 1 çay bardağı şekeri iyice karıştırın, ardından kedidili bisküvileri bu karışım ile ıslatın.Pasta kalıbınıza malzemeleri bir sıra kedidili bisküvi, krema ve dilimlenmiş çilek olmak üzere yerleştirin.En üste kalan kremayı yayın ve çilekleri dizin.
Soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder