MALZEMELER (10 cm /20 cm lik dikdörtgen kalıp)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.
Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz..
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.
Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder