ÇAM FISTIKLI UN HELVASI TARİFİ


Malzemeler:
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ya da süt
Az miktar tarçın ve çam (dolma) fıstığı

Hazırlanması:
Tereyağ eritlir ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur, un da eklenir ve kokusu kalmayıncaya dek yağda kavrulur. Şeker bir su bardağı su ya da süt içinde eritilir ve yavaş yavaş kavrulmuş un yağ karışımına eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Az miktar (1 tatlı kaşığı) tarçın ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. İsterseniz kaşık yardımı ile isterseniz de dondurma kaşığı ile şekillendirilip servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri