MALZEMELER
Kabak püresi için:
1kg. balkabağı
1,5 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
9 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
Yapılışı:
Tencereye ayıklanıp dilimlenmiş balkabağı dilimlerini diziniz.Üzerine toz şekeri ve minicik tuz ekleyip hiç su koymadan pişirin.Suyunu süzerek kabakları alın ve püre haline getirin.Kabaklar soğuyunca bisküvileri içine küçük küçük kırıp karıştırın.
Köşeli bir kaba döküp üzerini düzleyin.Vanilya hariç muhallebinin malzemelerini tencereye koyup pişirin.Bisküvili pürenin üzerine dökün.İyice soğuduktan sonra üzerine ceviz kırığı serpin.Buzdolabında soğutun.
1 paket pötibör bisküvi
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
9 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
Yapılışı:
Tencereye ayıklanıp dilimlenmiş balkabağı dilimlerini diziniz.Üzerine toz şekeri ve minicik tuz ekleyip hiç su koymadan pişirin.Suyunu süzerek kabakları alın ve püre haline getirin.Kabaklar soğuyunca bisküvileri içine küçük küçük kırıp karıştırın.
Köşeli bir kaba döküp üzerini düzleyin.Vanilya hariç muhallebinin malzemelerini tencereye koyup pişirin.Bisküvili pürenin üzerine dökün.İyice soğuduktan sonra üzerine ceviz kırığı serpin.Buzdolabında soğutun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder