BAKLAVA YUFKASIYLA BÖREK TARİFİ


MALZEME : 
Baklavalık yufka
1 kase tereyağ ve sıvıyağ karışımı
peynir,maydanoz

Üzerine sürmek için:


1 yumurta sarısı

YAPILIŞI: 


Yufkanın bir katı serilir ve yarım kaşık kadar yağ ile yağlanır ,üzerine ikinci kat yufka konur ve yağlanır aynı işlem 3. kat içinde tekrarlanır ve yufkanın kısa kenarına peynir konur ve katlanır tepsiye yerleştirilir.

Tepsi dolana kadar işleme devam edilir.Börekler dörde kesilir ve üzerine kalan yağ fırçayla sürülür daha sonra yumurtanın sarısı sürülür ve susam serperek 200 derecede pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri