Türk Bayrağı Kurabiyesi Tarifi



TÜRK BAYRAĞI KURABİYESİ

Malzemeler :

250 gr. Margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un



Yapılışı :

250 gr oda sıcaklığındaki margarinimize 1 çay b. pudra şekeri ekleyerek elimizle iyice özlüyoruz.1 çay b. sıvıyağ,1 yumurta, 1 çay b. mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu-vanilya ve aldığı kadar unuda ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzun yarısından biraz fazlasını kürdan ucu kadar kırmızı renkli gıda boyası ile renklendiriyoruz.
Ve dikdörtgen kalıpla kesiyoruz.Hamurun diğer kısmı ilede ay ve yıldız kalıpları keserek dikdörtgen kestiğimiz parçalara bayrak şeklinde ekliyoruz.
150 derecede ısınmış fırınımızda pişiriyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri