Türk Bayrağı Kurabiyesi Tarifi
TÜRK BAYRAĞI KURABİYESİ
Malzemeler :
250 gr. Margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı :
250 gr oda sıcaklığındaki margarinimize 1 çay b. pudra şekeri ekleyerek elimizle iyice özlüyoruz.1 çay b. sıvıyağ,1 yumurta, 1 çay b. mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu-vanilya ve aldığı kadar unuda ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzun yarısından biraz fazlasını kürdan ucu kadar kırmızı renkli gıda boyası ile renklendiriyoruz.
Ve dikdörtgen kalıpla kesiyoruz.Hamurun diğer kısmı ilede ay ve yıldız kalıpları keserek dikdörtgen kestiğimiz parçalara bayrak şeklinde ekliyoruz.
150 derecede ısınmış fırınımızda pişiriyoruz.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder