Su Muhallebisi Tarifi
SU MUHALLEBİSİ
Malzemeler ;
1 su badağı süt
1/4çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
Frambuaz sos için
50 gr franbuaz
1 çay kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Yapılışı ;
Süt şeker ile birlikte kaynatılarak pişirilir.Nişasta ve pirinç unu az bir miktar su ile karıştırılarak,kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş yedirilir.Kısık ateşte pişirilerek ıslatılmış kalıplara dökülür.Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartılıp frambuaz sos ile servise sunulur.
Frambuaz Sos:Frambuazlar kaynatılarak hafif nişastalı su ile kıvama getirilir.
NOT:bu ölçülerle yapıldığında resimdeki kaselerden 3 tane çıkmaktadır.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder