Limonlu Kurabiye Tarifi


LİMONLU KURABİYE

Malzemeler ;
2.5 su bardağı un
2 Tatlı kaşığı kuru maya
1 Adet yumurtanın sarısı
70 Gr tozşeker (1.5 kahve fincanı)
100 Gr margarin (6.5 çorba kaşığı)
1 Tatlı kaşığı limon suyu Tuz

Üzerine :

80 Gr pudra şekeri (2 kahve fincanı)
Yarım limon suyu ve rendelenmiş kabuğu



Hazırlanışı ;

■ Maya ve unu karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
■ Ortasına şekeri, 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarini, limon suyunu, yumurta sarısını ve bir çimdik tuzu koyup yoğurun.
■ Çabuk çabuk yoğurarak 4 santim eninde silindir bir hamur haline getirin.
■ Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarın saat bekletin.
■ Buzdolabından çıkardığınız hamuru 5 milim kalınlığında daireler halinde kesip, elinizle yuvarlak şekil verin.
■ Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin.
■ 180 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
■ Pudra şekerini limon suyu ve kabuğuyla karıştırıp eritin.
■ Fırından çıkan kurabiyeleri hazırladığınız limonlu suya batırın.
■ Donmasını bekleyip, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri