Kuru Meyveli-Fındıklı Biscotti veya Selanik Gevreği Tarifi
KURU MEYVELİ-FINDIKLI BİSCOTTİ VEYA SELANİK GEVREĞİ
Malzemeler :
1 s.b. toz şeker
Yarım paket vanilya
Yarım s.b. ayçiçeği yağı
3 yumurta
3 s.b. un (toparlanmadıysa biraz daha un koyabilirsiniz)
Yarım paket kabartma tozu
1 s.b. kuru meyve parçaları
1 çay bardağı parçalanmış fındık
Yapılışı :
Şeker, vanilya, ayçiçeği yağı ve yumurtaları çukur bir kaba alın. Karışımı mükserle 5 dakika çırpın. Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyip harmanlayın ve yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. En son meyve parçalarını ve fındığı ekleyin. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurlardan her birini silindir haline getirip tepsiye yerleştirin. Ruloların üzerilerini elinizle bastırarak düzleşmesini sağlayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip fırından alın. ılınınca dikdörtgen dilimler şeklinde kesin.Tekrar sıcak fırına verip 7-10 dakika daha pişirin.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder