Kestane Unlu Fındıklı Kurabiye Tarifi
KESTANE UNLU FINDIKLI KURABİYE
Malzemeler :
- 3 su bardağı kestane unu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı toz fındık
- Üzeri için bir kase pirinç fındık
Yapılışı :
1. Kestane unu, toz şeker, tarçın ve toz fındığı karıştırın. Tereyağı, yumurta ve kuru üzümü de ekleyin ve yoğurun.
2. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Pirinç fındıkları bir kaseye koyup hazırladığınız topları batırın ve üzerine yapışması için avcunuzda hafifçe sıkın.
3. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın, 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin.
Tarif kabartma tozu içermediği ve yapısı nedeniyle kestane unu kabaran bir un olmadığı için kurabiyeleriniz hemen hemen pişmeden önceki ebatlarında kalacaklar. Bu da onları daha sevimli gösteriyor sanki.. Dilerseniz güzelce paketleyip sevdiklerinize hediye edin, dilerseniz misafirlerinize ikram edin, beğenileceğini garanti edebilirim.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder