İncirli Kurabiye Tarifi


İNCİRLİ KURABİYE

Hamur için gerekli malzemeler :

■ 125 gr. tereyağ veya margarin
■ 65 gr. tozşeker
■ 1 yumurta
■ 1/4 tatlı kaşığı vanilya
■ 210 gr. Un
■ 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
■1/4 tatlı kaşığı muskat baharatı
■ 1 tutam tuz

İç Dolgusu İçin gerekli malzemeler :

■ 250 gr. kurutulmuş incir
■ 30 gr. ince dövülmüş Badem
■ 60 gr. Kayısı marmeladı
■ 1 tatlı kaşığı limon suyu
■ yarım limon kabuğu rendesi
■ 1/2 çay kaşığı tarçın


Yapım aşamaları :

1.Fırınınızı 190 °C ' ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
2.Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın. Unu eleyin ve kabartma tozunu katın. Diğer malzemeleri de katarak mixerin hamur uçları ile çırpın ve birbirine yedirerek bir kurabiye hamuru elde edin. Biraz yumuşak bir hamur elde etseniz bile endişelenmeyin. Pişerken yayılma yapmıyor.
3.Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın.
4.İç dolgu için incirleri kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin.
5.Buzdolabından hamurunuzu alıp 12 eşit parçaya bölün. Un yardımı ile hafifçe avcunuzda açın ve dolgu malzemesinden 1 dolu tatlı kaşığı kadar malzeme koyup kapatın. Hafifçe yuvarlayıp kayıt kaplı tepsinize dizin.
6.12 adet kuarbiye elde ettikten sonra önceden ısınmış fırınınızda yaklaşık 20 dk. pişirin.
7.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.


NOTLAR :

■Dikkat etmeniz gereken tek püf noktası hamurla fazla oynamamanız. Elinizin ısı ile gevşeme yapacatır ve toparlamanız zorlaşabilir.
■Ben badem yerine iri kıyılmış Ceviz kullandım. Kuru incir ile daha yakışacağını tahmin ettim ve kurabiyeyi tadınca doğru bir karar verdiğimi anladım.
■Hamur piştikten sonra tüm gün gevrekliğini korudu ve yumuşama yapmadı.
■Hamurunuzu toparlamakta zorlanırsanız hemen buzdolabına kaldırın, 15 dk. bekletin. Daha kolay çaılşmanız mümkün olacaktır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri