KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ
KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet kağıt helva
250 gram irmik
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
Üzerine:
1 paket (80 gramlık)
Bitter çikolata
Süslemek İçin:
Damla çikolata
Hindistan cevizi, nar tanesi
Nane yaprağı
Yapılışı :
İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, tozşeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın. Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın. Hindistan cevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder