ÇİLEKLİ VE BADEMLİ MERENG TARİFİ
ÇİLEKLİ VE BADEMLİ MERENG TARİFİ
Mereng İçin Malzemeler :
adet yumurtanın akı
2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı toz badem
1 çorba kaşığı un
300 gram küçük boy çilek
Yarım su bardağı file badem
Krem Patisserie İçin:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Vanilya
Krem Şanti İçin:
150 ml krema
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
1 paket tart jölesi
Yapılışı :
Mereng için yumurta aklarını çırpma kabında 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri yavaş yavaş ekleyip 15-20 dakika katılaşıncaya kadar mikserleyin. Un ve toz bademi ekleyip karıştırın.Yağlı kağıda pasta tabağı yerleştirip kurşun kalemle daireler çizin. Düz uç taktığınız sıkma torbasına karışımı alıp dairelerin üzerine sıkın. Merenglerin üzerine file badem serpin. 40-50 derece fırında 10-12 saat bekleterek kurutun. Diğer tarafta krem patisserie için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğuması için başka bir kaba alın. Margarini çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın. Soğuyan krem patisserie'yi azar azar margarine ekleyip karıştırın. Krem şanti için kremayı toz şekerle koyulaşana kadar çırpın. Kurumuş merenglerden birini servis tabağına alın. Üzerine kalın bir tabaka krem patisserie sürün. Sapları ayıklanmış küçük boy çilekleri aralıksız dizin. Üzerine toz şekerle çırpılmış krem şantiyi bir paletle yayın. Diğer mereng ile krem şantinin üzerini kapatın. Merengin üzerine önce krem patisserie, daha sonra krem şanti sürün. Üzerini yarım kesilmiş çilek ile kaplayın. Paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jölesini çileklerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder