ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
Bir tutam tuz
12 çorba kaşığı un
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Yarım kg çilek
Yarım su bardağı kıyılmış fındık

Yapılışı :
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı, pudraşekerini ve tuzu krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın ve diğer karışıma ekleyin. Elenmiş unu katın. 20x22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Çıkarıp, soğumaya bırakın. Kalıbı açıp keki çıkarın. Enlemesine ortadan ikiye bölün. Pasta kremasını soğuk sütle çırpın. Kremadan bir miktar alıp, kekin ilk katına sürün.Üzerine çilekleri sıralayın.Diğer kek katını koyup her yanını kremayla kaplayın. Pastanın kenarlarını fındıkla, üzerini çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri