SEMSEK TARİFİ
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı un
5 gram yaş maya
2 su bardağı su
200 gram tulum peyniri, tuz
Bir buçuk su bardağı un
5 gram yaş maya
2 su bardağı su
200 gram tulum peyniri, tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
Yaş mayayı suda eritin. Üzerine un ve tuz ekleyerek yoğurun. Islak bir bezle örtülü olarak oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı merdane ile açın. İçine tulum peyniri koyup yarım ay şeklinde kapatın. Açılmaması için uçlarını bastırın. Önceden ıstılımış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürerek servis yapın.
Yaş mayayı suda eritin. Üzerine un ve tuz ekleyerek yoğurun. Islak bir bezle örtülü olarak oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı merdane ile açın. İçine tulum peyniri koyup yarım ay şeklinde kapatın. Açılmaması için uçlarını bastırın. Önceden ıstılımış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder