SEMSEK TARİFİ


SEMSEK TARİFİ

Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı un
5 gram yaş maya 
2 su bardağı su
200 gram tulum peyniri, tuz 

Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı :
Yaş mayayı suda eritin. Üzerine un ve tuz ekleyerek yoğurun. Islak bir bezle örtülü olarak oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı merdane ile açın. İçine tulum peyniri koyup yarım ay şeklinde kapatın. Açılmaması için uçlarını bastırın. Önceden ıstılımış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri