PROFİTEROL TARİFİ



PROFİTEROL TARİFİ

Malzemeler :
100 gr tereyağı
1 su bardağı su
3 yumurta

Krema için :
500 ml süt
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
2 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı :
Tereyağı ve suyu kaynatıp unu ekleyin ve mikserle çırpın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğutun. Yumurtaları tek tek ilave edip yedirin. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla parçalar yerleştirin. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırını kapatın. Fırın soğuyuncaya kadar kapağını açmadan içinde bekletin.
Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencere sürekli karıştırarak pişirip ılımaya bırakın. Pişen profiterol yuvarlaklarının kenarlarını kesip içine krema yerleştirin. çikolata soslarını paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterolleri servis tabağına dizin. üzerine sos gezdirip servis yapın.
Profiterol artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri