PROFİTEROL TARİFİ
PROFİTEROL TARİFİ
Malzemeler :
100 gr tereyağı
1 su bardağı su
3 yumurta
Krema için :
500 ml süt
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
2 paket hazır çikolata sosu
Yapılışı :
Tereyağı ve suyu kaynatıp unu ekleyin ve mikserle çırpın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğutun. Yumurtaları tek tek ilave edip yedirin. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla parçalar yerleştirin. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırını kapatın. Fırın soğuyuncaya kadar kapağını açmadan içinde bekletin.
Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencere sürekli karıştırarak pişirip ılımaya bırakın. Pişen profiterol yuvarlaklarının kenarlarını kesip içine krema yerleştirin. çikolata soslarını paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterolleri servis tabağına dizin. üzerine sos gezdirip servis yapın.
Profiterol artık hazır, afiyet olsun.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder