PATLICANLI MİDYE TAVA BÖREK TARİFİ
Hamuru için Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı fındık yağı
İçi için: 1 kg patlıcan
4 adet kırmızı biber
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
200 gram Mihaliç peyniri
Tuz, karabiber
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı fındık yağı
İçi için: 1 kg patlıcan
4 adet kırmızı biber
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
200 gram Mihaliç peyniri
Tuz, karabiber
Üzerine:
Sıvıyağ ve susam
Yapılışı :
Un, ılık su ve tuzu yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. 2 İç harç için patlıcanları alacalı soyun ve acısının çıkması için
tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın. Küp şeklinde doğradıktan sonra iri kıyılmış kırmızı biberle birlikte zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rendelenmiş Mihaliç peynirini katıp, karıştırın. 3 Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 8 adet bezeye ayırın ve toplam 16 adet beze elde edin. 8 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına fındık yağı sürüp, üst üste koyun. Oklava yardımıyla
çok ince olacak şekilde açın. Kalan 8 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı
4 eşit parçaya bölerek 8 adet çeyrek yufka elde edin. Her parçayı yuvarlak kısımlarından elinizle hafifçe çekerek, uzatın. Geniş kısmına patlıcanlı iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Sivri uçlarını
birleştirip, midye şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış
fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sıvıyağı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yapılışı :
Un, ılık su ve tuzu yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. 2 İç harç için patlıcanları alacalı soyun ve acısının çıkması için
tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın. Küp şeklinde doğradıktan sonra iri kıyılmış kırmızı biberle birlikte zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rendelenmiş Mihaliç peynirini katıp, karıştırın. 3 Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 8 adet bezeye ayırın ve toplam 16 adet beze elde edin. 8 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına fındık yağı sürüp, üst üste koyun. Oklava yardımıyla
çok ince olacak şekilde açın. Kalan 8 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı
4 eşit parçaya bölerek 8 adet çeyrek yufka elde edin. Her parçayı yuvarlak kısımlarından elinizle hafifçe çekerek, uzatın. Geniş kısmına patlıcanlı iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Sivri uçlarını
birleştirip, midye şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış
fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sıvıyağı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder