MUZLU RULO PASTA (BİSKÜVİ HAMURLU) TARİFİ
MUZLU RULO PASTA (BİSKÜVİ HAMURLU) TARİFİ
Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi (200 gram) sade olacak
1 paket kakaolu pötibör bisküvi (200 gram)
2 tane yumurta
Yarım su bardağı süt (yarım yarım kullanılacak)
Krema malzemeleri:
2 çay fincanı süt
5 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağı
İç malzemeleri:
Bir muzun yarısı muz
Üzeri için;
dilimlenmiş yarım muz
File Antep fıstığı
Vişne taneleri
Yapılışı :
Karıştırma kabına ufalanmış (sade) bisküvileri alalım üzerine 1 yumurtayı bir kaba kıralım sütü (yarım su bardağının yarısını) ilave edelim iyice karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice yoğuralım. Kıvama gelince Streç filme saralım yaklaşık yirmi dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Kakaolu bisküviye de aynı işlemi uygulayalım, buz dolabında yirmi dakika dinlendirelim.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için küçük bir tencereye sütü alalım, üzerine şeker ve unu ilave edelim sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ilave edelim yaklaşık 5 dakika çırpalım. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
Temiz olan tezgahınıza sade bisküviyi (merdane yardımı ile) dikdörtgen bir şekilde açalım elimizle de şekil verebiliriz , kakaolu hamuru başka bir yerde açalım ve parça parça sade bisküvi hamurunun üstüne alalım ve el yardımı ile yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı (yarısını) yayalım, son olarak ta muz dilimlerini her yerine serpiştirerek koyalım. Çok dikkat ederek rulo yapalım, hazırladığımız rulo pastanın üzerine kalan kremayı spatula yardımı ile sürelim.
Buz dolabında dinlendirip, mevsim meyveleri ile servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not:
Pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken ilk olarak sade bisküvi hamuru açmanız .Aksi takdirde ilk kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışıyor.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder