KÜÇÜK PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ


KÜÇÜK PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
Bir buçuk su bardağı süt
3 adet yumurta
40 gram maya
1 çorba kaşığı mahlep
Yarım su bardağı fındık
75 gram tereyağı

Yapılışı :
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ılık suda ezerek eritin. Una ekleyip yoğurun. Hamurun
mayalanması için yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamurun ortasını açıp 2 yumurtayı, oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri ve mahlebi ekleyin. Sütü ilave edip yoğurun. Hamurun kulak memesinden
biraz daha yumuşak olmasına dikkat edin. Üzerine nemli bir bez örtüp mayalandırın. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın. Parçaları iki parmak kalınlığında galeta şeklinde yuvarlayın. Hamurun bir ucunu sabit
tutup diğerini çapraz oluşturacak şekilde diğerinin üzerine oturtun. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ilık bir yerde tekrar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kıyılmış fındık veya badem serpiştirin. 170 derece fırında altı ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının derecesini azaltıp içinin iyice pişmesini sağlayın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri