KELEBEK PASTA TARİFİ



KELEBEK PASTA TARİFİ

Pandispanya için Malzemeler :
5 adet yumurta 
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker


Krema için: 

3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım kutu labne peyniri


Üzerine: 

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Renkli şekerlemeler


Yapılışı :
Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ıstılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin. Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin. İki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. Kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın. Unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keklerin bir kenarının ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri