DONDURMALI MOZAİK PASTA TARİFİ
DONDURMALI MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 kutu kaymaklı dondurma
250 gram margarin
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı süt
1 paket kakao (25 gram)
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
400 gram pötibör bisküvi
Üzeri için:
File antep fıstığı
Yapılışı :
Margarini eritip, toz şeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın. Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Botan kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin. İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antep fıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
Etiketler:
Dondurma Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder