ÇİKOLATALI TOPLAR TARİFİ
Malzemeler :
1 paket kakaolu hazır pasta keki
1 paket eti kakaolu bisküvi (175gr.)
3 paket 80 gr. sütlü çikolata (Tercihen bitter de olabilir.)
1 paket krema ( 200 ml.)
Üzeri için:
Hindistan cevizi,
1 paket kakaolu hazır pasta keki
1 paket eti kakaolu bisküvi (175gr.)
3 paket 80 gr. sütlü çikolata (Tercihen bitter de olabilir.)
1 paket krema ( 200 ml.)
Üzeri için:
Hindistan cevizi,
Türk kahvesi,
Toz fıstık,
İnce çekilmiş ceviz ya da fındıktan istediğinizi damak tadınıza göre kullanabilirsiniz.
İç Malzeme:
Fındık
Yapılışı :
Keki ve bisküviyi iyice ufalayın.
Çikolatayı kaynayan ve sıcak su dolu bir kabın içine koyduğunuz daha küçük bir kapta benmari usulü eritin.
Üzeri için hazırlamış olduğunuz malzemeler hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın.
Elinizle küçük toplar yapıp yuvarlayın. Hindistan cevizli ve kahveli yapacaklarınızın içine birer tane fındık koyun.
İsteğinize göre çikolata toplarını, hindistan cevizi, fındık, fıstık tozu içinde yuvarlayıp küçük kağıt kalıpların içine koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın. Türk kahveli yapacaksanız kahve içinde yuvarlamak yerine küçük bir süzgeçle üzerine elerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Kahve içinde yuvarlayınca çok fazla kahve çekiyor.
NOT :Bu şekilde ben 50 adet top çikolata çıkardım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder