AYRANLI OTLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 demet semizotu
1 demet maydanoz
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı ayran
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 demet semizotu
1 demet maydanoz
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı ayran
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
Semizotu, maydanoz ve ısırgan otunu yıkayıp, ayıkladıktan sonra kıyın. Derin bir kapta ayran, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. En son kıydığınız sebzeleri ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırıp, yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder