ZEYTİNLİ BÖREK TARİFİ
ZEYTİNLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1’er su bardağı kıyılmış yeşil ve siyah zeytin
6 çorba kaşığı sıvı yağ
500 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy kırmızı biber
6-7 dal kıyılmış maydanoz
4 adet yufka
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzerine:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Susam, çörek otu
Zeytinli Börek Yapılışı :
Sıvıyağın yarısını bir tavaya alıp, kıymayı suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanla ince kıyılmış kırmızı biberi ekleyip, sebzeler yumuşayana dek kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ilave edip ocaktan alın. Üzerine zeytinleri ve maydanozu katıp karıştırın. Süt ve kalan sıvı yağı yayvan bir kapta karıştırın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları elinizle büyük parçalara ayırın. Birkaç parça yufkayı sütlü karışıma batırıp tepsiye koyun. Üzerine zeytinli harçtan koyun. Yeniden sütle ıslatılmış yufka ve harç koyun. Harç ve yufka bitene kadar işleme devam edin. Kenarlardan sarkan yufkayı ortaya doğru toplayın. Üzeri için yumurta ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder