BÜLBÜL YUVASI TARİFİ


BÜLBÜL YUVASI TARİFİ

Malzemeler :
1,5 kg. un 
2 adet yumurta 
250 gr. tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 kg. ceviziçi yada fındık iç
400 gdr. nişasta

şerbet için :
6 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su

yapılışı :
Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, süt, sıvıyağ, tozşeker ve un karıştırılır ve hamur iyice yuğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Hamura kıvamını verebilmek için yeterli miktarda nişasta ekilir ve açılan yufkalara çekilmiş ceviziçi serpilir. Yufkalar tekrar oklavaya özenle sarılır. Sarılma işleminden sonra hamurlar oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkarılır. Büzülmüş parçalar isteğe göre kesilerek yağlı tepsiye dizilir. Üzerine 250 gr. tereyağı eretilerek dökülür. Norman sıcaklıkta kızdırılan fırına sürülerek, pembeleşinceye kadar pişirilerek kızarması sağlanır. Pişirme işlemi bittikten sonra soğuması beklenirken, üzerine dökmen için 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su şerbet olana kadar kaynatılır. şerbet 15 dakika kadar bekletildikten sonra tepsinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.üzeri içinde süsleme olarak çeviz içi yada fındık içi kullanılabilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri