PAŞA SARMASI TARİFİ
PAŞA SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
vanilya
bol hindistan cevizi
Arası için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
İstenirse üzerine çikolata sosu
Yapılışı:
süt,un,şeker bir tencereye konulup sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirilir
vanilya eklenip mikserle 3-5 dakika çırpılır
ıslatılıp bolca hindistan cevizi serpilen fırın tepsisine dökülür
diğer tarafta krem şanti hazırlanır soğumuş olan muhallebinin üstüne sürülür
buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir
istediğiniz büyüklükte kesilip yapılabilirse rulo, yoksa ikiye katlanır
biraz daha hindistan cevizine bulanır
servis yaparken çikolata sosu dökülür
not: kakaolu ve muzluda cok güzel olur denemenizi tavsiye ederim:)
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder