TART HAMURU TARİFİ
Malzemeler :
100 gram tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1 çay kaşığı vanilya
250 gram un
1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın. Hamuru top haline getirip üzerine streç film örtüp en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın (içindeki tereyağının tamamen donması gerekiyor ) Ardından hamuru dolaptan çıkarıp kalıbınızın büyüklüğüne göre açıp kalıba yerleştirin ( Bu tarif 32 cm lik tart kalıbı için uygundur ) Uzerine kabarmaması için çatalla delikler açıp ardından yağlı kağıt kapatıp nohut taneleri ile ağırlık yapınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Malzemeler üstü için ;
1 su bardağı badem (tuzsuz, kavrulmamış)
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı, küp küp kesilmiş
1.5 su bardağı vişne, çekirdekleri çıkarılmış
Yapılışı :
Eğer bademleriniz kabukluysa ufak bir tencereye koyun, üzerini kapayacak kadar kaynar su döküp 10-15 dakika kaynatın. Ardından soğuk suyla yıkayıp kabuklarını çıkarın ve iyice kurulayın.
Bademleri, şekeri ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın. Tereyağı parçalarını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edin.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz tart hamurunun üzerine döküp tepesini bir spatulayla düzleyin.
Tepesine vişneleri dizin ve 180 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin.
Ilık olarak servis yapın. Üzerine bir top vanilyalı dondurma da çok yakışacaktır.
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1 çay kaşığı vanilya
250 gram un
1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın. Hamuru top haline getirip üzerine streç film örtüp en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın (içindeki tereyağının tamamen donması gerekiyor ) Ardından hamuru dolaptan çıkarıp kalıbınızın büyüklüğüne göre açıp kalıba yerleştirin ( Bu tarif 32 cm lik tart kalıbı için uygundur ) Uzerine kabarmaması için çatalla delikler açıp ardından yağlı kağıt kapatıp nohut taneleri ile ağırlık yapınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Malzemeler üstü için ;
1 su bardağı badem (tuzsuz, kavrulmamış)
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı, küp küp kesilmiş
1.5 su bardağı vişne, çekirdekleri çıkarılmış
Yapılışı :
Eğer bademleriniz kabukluysa ufak bir tencereye koyun, üzerini kapayacak kadar kaynar su döküp 10-15 dakika kaynatın. Ardından soğuk suyla yıkayıp kabuklarını çıkarın ve iyice kurulayın.
Bademleri, şekeri ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın. Tereyağı parçalarını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edin.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz tart hamurunun üzerine döküp tepesini bir spatulayla düzleyin.
Tepesine vişneleri dizin ve 180 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin.
Ilık olarak servis yapın. Üzerine bir top vanilyalı dondurma da çok yakışacaktır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder