ELMALI FINDIKLI KEK TARİFİ


ELMALI FINDIKLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
4 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Fındık yağı kullandım)
3 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Unu
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı (iri kırılmış) Fındık

Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin. Dörde bölüp, kararmaması için, suyun içinde bekletin.
Yumurtaları ve şekeri 4-5 dakika, şeker eriyinceye ve karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yağı ekleyip biraz daha çırpın.
Elmaları rendeleyin ve limon kabuğu rendesi ile birlikte karışıma ekleyip, karıştırın.
Fındık ve birlikte elediğiniz un ile tarçını da ekleyin çok az karıştırın.
180 derece de önceden ısıtılmış fırında, katı yağ ile yağlayıp un serptiğiniz bir kalıpta, 45-50 dk. kadar pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Kek harcı, havuçlu kek gibi oldukça fazla oluyor, büyükçe bir kalıp kullanmanızda yarar var. (25x30 cm civarında bir borcam veya tepsi, ya da en az 24-26 cm çapında bir kalıp kullanmalısınız)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri