LİMON KREMALI BEZELİ TART TARİFİ




LİMON KREMALI BEZELİ TART TARİFİ

Tart hamuru malzemeleri:
170 gr un
Bir tutam tuz
100 gr küp doğranmış soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çok soğuk su

Limon kremasının malzemeleri:
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
115 gr pudra şekeri
1,5 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 limon kabuğunun rendesi
1 Türk kahvesi fincanı limon suyu
4 yumurtanın sarısı

Beze malzemeleri:
5 yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Hamur ile işe başlıyoruz. Tuz ve unu bir kaseye eleyin. Mikserin hamur karıştırıcısı ile iş görün. Böylece ellerinizin sıcaklığı hamura geçip tereyağını eritmez. Tart hamurunun kıtır olması için soğukluk önemlidir.
Mikserle unu-tuzu ve tereyağını karıştırın. Ekmek kırıntısı görünümlü bir karışım elde ettiğinizde içine soğuk suyu ve yumurta sarısını ilave edip bir hamur bezesi elde edin. Hamuru, un serptiğiniz yüzeye alıp3 mmkalınlığında açın. 23 cm’lik kalıba serin, kenarlarda 2 cm’lik sarkma payı olmalı. Bu kısımları kalıbın dış tarafına doğru ikiye katlayın. Bir elinizin baş ve işaret parmağıyla kavis yapın, hamuru araya alın, diğer elinizin işaret parmağıyla ortayı hafifçe iterek kenarlarda dalgalı bir şekilde elde edin. Kalıptaki hamuru buzdolabında en az 20 dakika bekletin.
Fırını 200 derecede ısınmaya alın. Hamur tabanına çatal batırarak delikler açın. Pişirme kağıdını ortaya serin, üzerine ağırlık olması için bayatlamış bakliyatları dökün. Bu şekilde 12 dakika pişirme yapın. Kağıtla birlikte bakliyatları alıp yaklaşık 8 dakika daha pişirme yapın. İsteğimiz hamurun esmerleşmesi.
Fırından çıkardığınız tart bir yanda ılınırken kremayı pişirmeye geçin. Tencereye; şekeri, suyun 2/3’ünü, tuzu, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu koyup karıştırın, kaynatın. Mısır nişastasını, kalan suyu ve yumurta sarılarını ayrı bir yerde çırpın. Ocak üstündeki sıvıdan bir miktar alarak ılınmasını sağlayın. (Böylece birden bire sıcak sıvı içine dökülen yumurta sarılarının hemen pişip parça parça olmasını engelleyeceğiz.) Karışıma azar azar dökün, bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema kaynadığında tereyağını ilave edin ve erimesini sağlayın.
Kremayı 5 dakika kadar ılınması için beklettikten sonra tart kalıbının içine dökün. Her yere eşit dağılmasını sağlayın.
Beze için yumurta aklarını ve tuzu önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Katılaşmaya başladığında şekeri ilave edip beze kalıp gibi oluncaya kadar çırpın. Öyle ki kabı ters çevirdiğinizde içinden dökülmeyecek kıvamda olmalı. Alt üst pişirmeli fırında beze bisküvi rengi alana kadar pişirin. Tartı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra sunarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri