FISTIKLI KADAYIFLI SARMA BAKLAVA TARİFİ
Malzeme Listesi:
1 Pk. Baklavalık Yufka
250 Gr. Tel Kadayıf
150 Gr. Tereyağı
1 Su B. Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz. Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
Sardığımız yufkaları yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış tepsiye kapatma yerleri tepsi zeminine gelecek şekilde diziyoruz. Dizdikten sonra kesiyoruz. Kalan tereyağını da üzerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti veriyoruz. Şerbetini çekince servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder