KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ
KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı toz maya
1 Yumurta
1 çay kaşığı tuz
Un
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 kg Kıyma
2 adet soğan
1/2 Yemek kaşığı Biber salçası
1/2 Çorba kaşığı Domates salçası
Karabiber - tuz - 1 çay b. Zeytinyağı - 150gr Tereyağı
1 Kase su
Yapılışı :
Toz mayayı, yumurta, tuz, 2 çorba.k. sıvıyağ, su ve un bir kapta karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur 1 saat beklemeye alınır.
İnce kıyılmış soğanlar tencereye atılır.Üzerine kıyma eklenir. Karabiber, tuz ve salçalar eklenerek kavrulur.
Bir tavada 150gr tereyağ ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilir. ılıması beklenir.
Bekleyen hamur ufak bezelere ayrılır. Ilınmış yağa tamamen batırılır.
Yağlı bezeler ince bir şekilde karemsi olarak açılır. Açılan hamuru önce dikine sonra enine 4e katlanır. Ortasına iç harcı konur. Yağlanmış tepsiye dizilir.
İsteğe bağlı artan yağ üzerine gezdirilebilir. (ama çok yağlı gelebilir bazılarına)
200 derece önceden ısıtılmış alt üst turbo ayarda fırında yaklaşık 30dk pişirilir."
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder