BADEMLİ ŞEKERPARE TARİFİ
Malzemeler :
►2,5 su bardağı un
►1 su bardağı pudraşeker
►1 kahve fincanı toz badem
►150 gr margarin
►1 yumurta
►1 tatlı kaşığı karbonat
►Yarım paket vanilya
►Üzerine sürmek için yumurta sarısı
►2,5 su bardağı un
►1 su bardağı pudraşeker
►1 kahve fincanı toz badem
►150 gr margarin
►1 yumurta
►1 tatlı kaşığı karbonat
►Yarım paket vanilya
►Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Şerbet İçin:
►2 su bardağı su
►2,5 su bardaği tozşeker
►1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
►100 gr soyulmuş çiğ badem
Bademli Şekerpare Tarifi:
► Şerbeti hazırlamamız bir tencereye su ve şekeri katıp 15 dakika bademli şekerpare kadar kaynatalım. Limon suyunu ilave edip bir dk kadar daha kaynatalım ve soğuması için bir süre bekletelim.
► Hamur malzemelerini bir hamur leğenine katıp elimizle karıştıra karıştıra yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Hamurdan minik minik parçalar kopararak avcumuzun içerisinde yuvarlayarak şekillendirelim ve daha önceden yağlamış olduğumuz tepsiye aralıklı olacak şekilde dizelim.
Üzerlerine birer tane tüm badem yerleştirelim.
► Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede ısıtılmış fırında altın sarısı rengi alıncaya dek takriben 30 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkartıp bir tarafta beklettiğimiz ılınmış şerbetimizi üzerlerine gezdire gezdire dökelim. Şerbetini
çekip ve soğuyuncaya dek şekerparelerimizi bekletelim. Servis yapalım ve üzerine toz Antep fıstığı ve ya toz badem serpebiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder