FINDIKLI PAPATYA KURABİYE TARİFİ


FINDIKLI PAPATYA KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağını
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Çekilmiş fındığın bir bölümünü kurabiyelerin üzerine serpmek için ayırın. Yumurta aklarından az miktarını (1 tatlı kaşığı kadar) da bu fındıkları kurabiyeye yapıştırmak için kullanacağız.
Yaş malzemeleri derin bir kaba alın. Kuru malzemeleri eleyerek (fındıklar hariç) yaş olanlara ilave edin. Tüm malzemeleri eklediğinizden emin olarak hamuru yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvam bulana dek un ekleyin. Bu arada fırını 175 derecede ısınmaya alın. Tepsiye pişirme kağıdı serin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp yassıltın. Krema sıkma başlıklarından veya küçük boy şişe kapaklarından birini kurabiyenin tam ortasına bastırarak iz çıkarın. Kenarlarına da bıçakla çizikler atın. Böylece kurabiyeniz papatya şeklini alacak. Kurabiyeleri tepsiye aralıklarla dizin.
Son olarak kurabiyelerin orta yerlerine, parmağınızın ucuyla yumurta akı sürün. Üzerlerine de fındık kırıklarını serpiştirin. İsterseniz bütün fındık da kullanabilirsiniz bu bölüm için. Kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.

NOT :30-32 adet
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri