PEYNİRLİ SİMİT POĞAÇA TARİFİ


PEYNİRLİ SİMİT POĞAÇA TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
20 gr yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı
1 yumurta
4-4,5 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı susam

Harç için;
250 gr lor
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

Yapılışı:
Malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Yoğurma kabına; ılık sütü ve suyu koyun, mayayı da ufalayarak ekleyin. Toz şekeri de serpip elinizle karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
Ardından kaba; yumurtayı kırın, sıvı yağı dökün, yumuşamış, küp kesilmiş tereyağını ekleyin. 4 bardak unu eleyin, tuzu da ilave ettikten sonra yoğurun. Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı. Gerekiyorsa yarım bardak unu da ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi 5 dakikadan az olmamalı. Hamurun üstünü streç filmle kaplayın veya temiz, nemli bir bez örtün ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Bu arada iç harç için loru ufalayın, dereotuyla karıştırın. Lorun tuzu az ise damak tadınıza uygun miktarda ekleyin. Poğaçaların üzeri için pekmez ve suyu çırpın. Geniş, çukur bir tabağa koyun. Susamı da aynı şekilde başka bir tabağa dökün.
Dinlenen hamurdan yumurta-portakal arası büyüklükte parçalar koparın. Yaklaşık 20-22 top çıkacak. Elinizde yuvarlayıp top yapın. Üzerine bastırarak iç harç için yer açın. Loru koyduktan sonra kenarlarını birleştirerek oval şekil verin. Şekillendirme için buradaki aşamaları takip edebilirsiniz.
2 tepsiye yapışmaz kağıt serin. Poğaçaları önce pekmez-suya, sonra da susama batırın ve aralıklarla dizin. Üzerlerine keskin bıçakla ikişer çizik atın. Kabarmaları için en az 40 dakika beklemeye alın. 200 derecede ısınmış fırında kızarana dek pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri