KREP HAMURU İLE AVCI BÖREĞİ TARİFİ



KREP HAMURU İLE AVCI BÖREĞİ TARİFİ

Krep Hamuru için Malzemeler :
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
tuz
(Krep hamuru boza kıvamında olacak; ne çok katı ne çok sıvı)

İç Malzeme İçin :
250 gr kıyma
ayçiçek yağı
2 büyük soğan
250 gr mantar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
karabiber
tuz

Kızartmak İçin :
Ayçiçek yağı
1 yumurta
Galeta unu

Yapılışı :
Önce iç harcımızı haırlamaya başlıyoruz ki kreplerimiz piştiğinde iç harcımız soğusun. Soğanlarımızı küp küp doğrayıp ayçiçekyağında kavuruyoruz; soğanlar kavrulunca kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz (kıymaları bir başka yerde yağsız kavurup eklerseniz et kokusu kalmaz; daha iyi olur). Son olarak mini minik doğradığımız mantarları ve haşlanmış bezelyeleri de ekleyip mantarların pişmesini bekliyoruz. İç harcımızın tuzunu ve karabiberini ilave edip harcı soğumaya bırakıyoruz.
Krepler için tüm krep malzemelerimizi çırpıp, yağladığımız krep tavasına ya da bir teflon tavaya 1 kepçe yayıyoruz ve bir tarafı pişince krepleri çevirip diğer tarafını pişiriyoruz. hamurumuz bitene dek işlemi tekrarlıyoruz.
Kreplerimiz pişince bir krep alıp içine harcımızdan koyarak sigara böreği sarar gibi krebi sarıyoruz.
Sardığımız krepleri önce çırptığımız yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını alıyoruz. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri