ERBET – İ SÜTLÜ TARİFİ



ERBET – İ SÜTLÜ TARİFİ

MALZEMELER :
(Kek tarifinde; yağ, süt, yoğurt yok)
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu


ŞERBETİ :
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN :
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti

Yapılışı :
Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Pandispanya da olduğu gibi çok çırpmaya gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün. Ben kenarlarını yağlamadım.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.
Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz
Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün.
Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.
Afiyet şifa olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri