İNCİR DOLMASI TARİFİ
İNCİR DOLMASI TARİFİ
Malzemeler :
20 adet iri boy kuru incir
1.5 çay bardağı ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 küçük çay bardağı şeker
1 buçuk çay bardağı su
Islatmak için: 1.5 su bardağı süt
Üzeri için:
Kaymak, krema veya krem şanti
Yapılışı :
İncirleri yıkayın. Üzerine sıcak sütü döküp 1 saat kadar bekletin.
İncirleri sütten çıkarın. üzerinde süt kalıntıları varsa, yıkayın.
İncirlerin başlarını kesin. İncirin baş kısmını içe doğru bastırarak çukurlaştırın.
İri doğranmış ceviz, portakal kabuğu rendesi ve tarçını bir kapta karıştırıp incirlerin içine doldurun.
Doldurulmuş incirleri tencereye dizin.
Şekeri incirlerin üzerine serpin. Suyu da incirlerin üzerine gezdirip kapağını kapatın. Ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 20-25 dakika kadar pişirin.
İncirleri bir servis tabağına alıp üzerine kaymak veya krem şanti koyun. Bir şey koymasanız da olur.
Afiyet şifa olsun.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder