SÜTLAÇ TARİFİ


SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 su bardağı şekeri
Süsleme için; fındık, ceviz, meyve parçaları, tarçın

Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp 2,5 su bardağı suyla bir tencerede buluşturun. Orta ateş üstünde, arada karıştırarak pirincin hemen hemen tüm suyu çekmesini sağlayın. Aynı zamanda 4 su bardağı sütü ısınmaya alın.
Pirinçler suyunu çektiğinde sütle bir araya getirin ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Kalan 1 su bardağı sütün içine pirinç ununu koyup tamamen eriyene kadar karıştırın. Pirinçli-sütlü karışımdan her seferinde azar azar alarak pirinç unu-süt karışımının ılınmasını sağlayın. Ardından sıvıların tamamını bir araya getirin. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Sütlacın boza kıvamında olması gerekiyor. Sizinki biraz daha sıvı ise az miktar pirinç unu ile süte tekrar aynı işlemi uygulamanızı öneririm.
Son olarak vanilya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. 1 taşım kaynatın, ocaktan alın. Soğumasını beklemeden –aksi halde üzeri kabuk tutar- kaselere aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında bekletin. İkram edeceğiniz zaman üzerini fındık, ceviz, meyve parçaları veya geleneksel olduğu üzere tarçın ile süsleyin.

NOT :(8-10 kişilik)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri