PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ


PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
4 hazır yufka
1, 1/4 su bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yumurta
2 yemek kaşığı çörekotu ve/veya susam

İç malzeme:
4 orta boy patates
3 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kuru soğanları küp şeklinde, küçük boyda doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp az kızdırın. Soğanları döküp orta ateşte ara ara karıştırarak saydamlaşıncaya dek kavurun. Bu arada kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin, soğanlara ekleyin. Damak tadınıza uygun miktarda tuz ve karabiber ilave ettikten sonra patatesler hafifçe pişene kadar karıştırın. Ilınmaya alın.
Süt, zeytinyağı ve bir yumurta ile diğerinin akını birlikte çırpın. Kalan yumurta sarısını börek üstünde kullanacaksınız. Yufkanın birini tezgah üstüne serin. Sıvı karışımı fırça yardımıyla her tarafına sürün. Yufkanın üst ve alt taraflarını, üst üste gelmeyecekleri şekilde ortaya doğru katlayın. Böylece yufkanız uzun, oval bir görüntü alacak. Katladığınız bölümlere de sıvı karışımdan sürün. İç malzemeyi yufkaya uzunlamasına yayın. Rulo olarak sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Bu arada fırınınızı 190-200 dereceye ayarlayarak ısınmaya alın. Son aşamada; kalan sıvı malzemeye yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın. Fırçayla böreklerin üzerine sürün. Çörekotu veya susam serpiştirin. Böreklerin üzeri kızarana dek pişirin. Bu fırına göre değişir, ancak bilin ki yarım saatten önce olmuyor
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri