AYVALI MUFFİN TARİFİ


AYVALI MUFFİN TARİFİ

Malzemeler :
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
½ su bardağı süt
50 gr (1/4 su bardağı) erimiş tereyağı
150 gr (1,1/4 su bardağı) un
1,5 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı toz tarçın
1 iri ayva

Süsleme için :
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı: 
Fırınınızı 200 derecede ısınmaya alın. Muffin tepsisine 12 adet kağıt cupcake kağıdı yerleştirin. Malzemelerin oda sıcaklığında olduğuna dikkat edin. Ayvayı iyice yıkayın, çekirdekli bölümlerini çıkarın, kabukları kalsın. Tavla zarı küçüklüğünde parçalara kesin.
Yumurtayı çukur karıştırma kabına kırıp çırpın. Üzerine şekeri, sütü, erimiş tereyağını koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını eleyerek kaba ilave edin. Ayvalarını da ekleyin. Hepsini tahta kaşıkla kabaca karıştırın. Öyle çokça karıştırmaya gerek yok.
Muffin tepsisinin 12 gözüne bu karışımı üleştirin. Ceviz içi ve toz tarçını bir yerde karıştırın. Muffinlerin üstüne serpiştirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha erken de olabilir. Kabarıp renkleri altın sarısına dönünce içlerine kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Hamur pişmeyip kürdana bulanıyorsa biraz daha pişirmeli.
Muffin tepsisini kalıptan çıkarıp 10 dakika soğutun. Sonra içindeki muffinlerin tel ızgara üstüne alıp, esinti olmayan bir yerde ılıtın. Şahsen tadını ılıkken daha çok beğendiğimi itiraf etmeliyim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri