ERZİNCAN LOKUMU TARİFİres
ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ
Malzemeler :
250 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 kaşık sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(+1 kaşık daha olabilir)
üzeri için çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Pudra şekeri hariç bütün malzemeyi yoğurup yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz mini boy fırın tepsisi veya orta boy fırın kabına hamuru elinizle bastırarak yayın.
175 derece ön ısılı fırında 25-28 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınızda ilk sıcaklığı gidince revani gibi dilimleyin.Soğuduğunda pudra şekerini süzgeç ile eleyerek üzerine yayın.
Afiyet Olsun
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder