VİŞNELİ SADE KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 Adet (iri) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
3 Adet (iri) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder