HAVUÇLU CEZERYE TARİFİ
HAVUÇLU CEZERYE TARİFİ
Malzemeler;
*1 kilo havuç ( Temizlenmiş)
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz ( iri parçalı olacak )
*2 paket sade pötibör bisküvi
*Bolca hindistan cevizi
*Sütle çırpılmış bir su bardağı kadar krem şanti ( Arzuya bağlı olarak kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı;
1.Havucu rendenin ince tarafı ile rendeledikten sonra şeker ile beraber tencereye alarak iyice pişirin.
2.Pötibör bisküvileri ve iri dövülmüş cevizi ( yada blendırda parçalayabilirsiniz) pişen havuçlara katıp, güzelce karıştırın.
3.Hazırladığınız tatlıyı yuvarlak bir borcama bastırarak yayın.
4. Bu şekilde soğuduktan sonra dilerseniz üstünü ince bir kat krem şanti ile sıvayabilirisiniz. İstemezseniz sade olarak bırakabilirsiniz.
5. En son, tatlının üstünü ( İster krem şantili olsun ister sade) bolca hindistan cevizi ile kaplayın ve bir gece buzdolabında beklettikten sonra üçgen şeklinde dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder